Carti recomandate

Multe lucruri interesante se pot invata dintr-o carte, asadar va incurajez sa cititi carti care sa va ajute sa va dezvoltati personal si profesional.    

1.Carti despre minimalism:

Esentialismul de Greg Mckeown – te invata ca e bine sa te concentrezi pe lucrurile esentiale, cu adevarat importante din viata ta si la restul sa dai ignore. Este in fond o filozofie aproape identica cu minimalismul doar ca e folosit un alt termen.

esentialismul - greg mckeown

Magia ordinii de Marie Kondo – minimalismul are radacini adanci in zona asiatica, autoarea este o japoneza care s-a concentrat pe partea practica de a face ordine in casa si explica cu lux de amanunte cum sa iti faci ordine si curatenie in sifonier, casa si chiar viata.

magia ordinii - marie kondo.jpg

Arta simplitatii de Dominique Loreau – autoarea este de origine franceza si descrie minimalismul prin concentrarea pe simplu si pragmatic. Abordeaza 3 elemente princiaple in care e nevoie de simplificare si eficienta: casa, corp si viata.

arta simplitatii - dominique loreau.jpg

2.Carti dezvoltare personala:

Psihologia persuasiunii de Robert B Cialdini – este cea mai importanta carte pe acest subiect. Autorul este un psiholog, doctor in filozofie care a descifrat foarte clar  prin analiza si experimentele sale mecanismele psihologice care stau in spatele puterii de convingere, respectiv de manipulare.

psihologia persuasiunii - Robert B Cialdini.jpg

Secretele succesului de Dale Carnegie – autorul a avut si are un succes imens in ceea ce priveste cartile sale motivationale si aceste sunt  cartile de baza folosite de multi oameni de succes ai secolului trecut cat si din acest secol.

secretele succesului - Dale Carnegie.jpg

Hygge, reteta daneza a fericirii de Meik Wiking – autorul este directorul institului de fericire din Danemarca, danezii chiar iau in serios fericirea ca fiind un indicator foarte important al bunastarii. Tarile scandinave si in principal Danemarca sunt prezente constant in topul popoarelor celor mai fericite si din aceasta carte aflam care este secretul lor.

hygge - reteta daneza a fericirii.jpg

3.Carti de istorie:

Sapiens, scurta istorie a omenirii – este cea mai buna carte de istorie citita vreodata de mine, are exact ce lipseste multor carti de istorie si anume o viziune de ansamblu asupra istoriei, nu doar a evenimentelor armate si politice. Dupa ce o citesti vei intelege mai bine societatea umana.

Homo Deus, scurta istorie a omenirii – este continuarea cartii de mai sus si prezinta anume o viziune de ansamblu asupra viitorului posibil, nu doar a evenimentelor armate si politice. Dupa ce o citesti vei intelege mai bine societatea umana si tendintele catre care este cel mai probabil sa se indrepte in viitor.