Stil de viata sanatos

NOUA MEDICINA A VIITORULUI – REVOLUTIA DE PARADIGMA IN SANATATE NR.2

117.Noua medicina a viitorului - revolutia de paradigma in sanatate nr.2 - 20.06.2020

MEDICINA PREVENTIVA VA FI BAZA SI NU MEDICINA CURATIVA

Cel mai bine este sa previi decat sa combati, astfel elimini cauza si nu mai este necesar sa tratezi efectul total neplacut al aparitiei bolii. Asta este cunoscut ca profilaxie.

Prioritatea zero in sanatate va fi ca nimeni sa nu se mai imbolnaveasca, acesta va fi idealul medical spre care se va tinde.

Aceasta tendinta va porni atat dinspre sistemul medical cat si dinspre fiecare invidid in parte.

Sistemul medical si farmaceutic va fi interesat sa isi mareasca gama de clienti care in profilaxie poate include absolut toti oamenii. Iar tot mai multi indivizi nu vor mai dori sa isi neglijeze sanatatea ci sa aiba o viata fara probleme medicale, sa fie in forma fizica buna si fericiti pana la moarte.

Chiar pandemia pe care o traim astazi va forta aceasta schimbare de paradigma in sanatate si de trecere accelerata dinspre medicina curativa spre cea preventiva.

Insa profilaxia nu se va referi doar la preventia bolilor infectioase ci mai ales la preventia bolilor cronice care afecteaza mult mai grav sanatatea umana la nivel global.

TRATAMENTUL MEDICAL VA FI APLICAT RAR SI IN SITUATII EXTREME

Medicina curativa va fi aplicata din ce in ce mai rar pentru ca vor fi din ce in ce mai putini bolnavi. Probabil majoritatea interventiilor de acest tip vor fi in urma unor accidentari si nu a unor boli cronice.

SISTEMUL IMUNITAR

Organismul uman poseda capacitatea naturala de a lupta cu bolile infectioase prin sistemul imunitar care reprezinta o armata biologica foarte complexa care poate face fata multor infectii mult mai bine decat orice antibitiotice sau medicamente antivirale inventate de oameni.

Prin urmare, cel mai eficient  remediu impotriva oricarui posibil pericol reprezentat de o boala infectioasa este sa iti mentii o stare de sanatate cat mai buna si un sistem imunitar optim.

Insa sistemul imunitar nu este infailibil si pot exista unii patogeni care eludeaza mecanismele de atac ale sistemului imunitar si in acest caz este utila o suplimentare artificiala cu antibiotice si medicamente antivirale.

Stimularea naturala a sistemului imunitar se poate realiza si prin vaccinare, ca parte a sistemului medical preventiv, in special pentru bacteriile si virusurile cu care nu toti oamenii se descurca atat de usor la primul contact.

Practic vaccinul nu este un medicament care sa combata un agent patogen (virus sau bacterie) ci este chiar o parte din acel agent patogen si caracterul preventiv al vaccinului se bazeaza in principal tot pe eficienta sistemul imunitar, adica pe capacitatea naturala a organismului de a combate infectii.

REGENERAREA ORGANISMUL UMAN

Organismul uman, pe langa capacitatea de a lupta cu bolile infectioase are si capacitatea de a se repara singur in urma unor raniri sau de a se regenera si curata in cazul unor suprasolicitari.

In urma unor fracturi osoase medicul nu face decat sa aseze atent osul la loc insa sudarea osului la loc se face de catre organism.

In urma unei operatii chirurgicale, medicul elimina o problema fizica, mecanica insa repararea ranii cauzate chiar de medic in urma operatiei este realizata tot de catre organismul uman.

Astfel medicina invaziva este la mila capacitatii naturale de regenerare a organismului uman, altfel nici o operatie nu ar fi putut avea succes si pacientul ar fi murit.

Aceasta capacitate de autoregenerare  este controlata la nivel bazal, biochimic, la nivel subconstient insa are si influente neuronale superioare si o minte neechilibrata poate afecta aceasta stare de echilibru si sanatate a organismului.

SANATATEA VA DEVENI CU ADEVARAT PRIORITATEA ZERO O OMULUI SI A UMANITATII

Pentru ca scenariul de mai sus sa se intample este nevoie ca majoritatea oamenilor, atat ca indivizi cat si ca structuri socio-economice si politice sa puna cu adevarat sanatatea pe primul loc.

Asta inseamna o schimbare radicala a scarii de valori in noua societate umana, cea care pretuieste la adevarata valoarea viata si sanatatea umana.

Stilul de viata sanatos va fi norma si nu exceptia, aspectele cu care toata lumea e de acord sau cel putin majoritatea le considera nesanatoase vor disparea treptat din normalul societatii noastre. Aici pot intra fumatul, fast-food si junk-food, poluarea aerului/apei/solului, workoholism si consumerism, etc.

STILUL DE VIATA SANATOS GENERAL SI CEL PERSONALIZAT

Cel mai probabil vor fi mai multe tendinte usor antogonice in ceea ce priveste definirea si implementarea unui stil de viata sanatos la nivel de societate.

Pentru a gasi un consens se va merge pe niste linii generale destul de simple cum ar fi sa dormi suficient, sa faci miscare, sa mananci echilibrat si cat mai putin procesat si chimizat, sa ai grija de echilibrul mental, etc.

Apoi la nivel individual se va putea merge in detaliu cu un stil de viata sanatos personalizat in functie de bagajul genetic mostenit si a tipului de metabolism specific fiecarui organism.

In aceasta zona de stil de viata personalizat, ca parte din medicina preventiva/profilactica, se vor dezvolta o serie de noi meserii care vor avea ca scop studierea in detaliu a fiecarui organism uman in parte.

Cel mai probabil toti vom fi proprii nostri medici generalisti si vom face schimb de experienta cu ceilalti iar in plus vom avea nevoie de detalii suplimentare din partea celor specializati in studierea in detaliu a unor organe sau functii specifice.

Cu alte cuvinte toti vom avea cunostinte medicale de profilaxie generala pe care sa le aplicam personalizat organismului nostru unic.

Pana la acel moment vor fi tot felul de nutritionisti si consilieri de sanatate care se vor ocupa de acest lucru pentru acei oameni care inca nu au cunostintele necesare sa faca singuri acest lucru. Aceasta va fi o industrie in dezvoltare pe termen mediu si lung dar pe termen foarte lung va disparea.

Apoi, oricare dintre noi va putea studia mai in detaliu o componenta anatomica si functie specifica la nivel de societate, statistic, asa cum exista si astazi diversi medici specialisti pe o anumita ramura a medicinei.

Citeste si prima revolutie de paradigma in sanatate aici: https://traiesteminimalist.com/2020/06/03/noua-medicina-a-viitorului-revolutia-de-paradigma-in-sanatate-nr-1/

SANATATE, CA-I MAI BUNA DECAT TOATE

THINK OUTSIDE THE BOX

TRAIESTE MINIMALIST – ALEGEREA ITI APARTINE

Abonare la newsletter - varianta 3 - 03.06.2020

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.