LIBERTATEA DE A ALEGE CE CONSUMI – FII UN CONSUMATOR LIBER
Vrei sa fii un consumator liber?
Vrei sa iti ramana mai multi bani in portofel dupa ce ai facut cumparaturile?
Vrei sa ai mai multa calitate in viata ta?
Atunci citeste cu atentie si pune in aplicare zi de zi puterea ta de consumator direct in piata.
PUTEREA PIETEI ECONOMICE E IN MAINILE TALE
Piata libera ofera consumatorului o putere si o libertatea foarte mare dar pe care multi oameni nu o realizeaza si nu o folosesc. Este foarte important sa te informezi legat de produsele si serviciile pe care le cumperi, sa analizezi daca chiar ai nevoie de ele si te ajuta, sa nu cumva sa iti faca chiar rau, sa vezi daca ti le permiti, sa vezi daca au un raport calitate/pret decent.
In mod normal si ideal cu modul de functionare al pietei libere, atunci cand apare o nevoie/cerere pentru ceva anume atunci antreprenorii care observ aceste oportunitati vin in intampinarea potentialilor clienti cu solutia potrivita. Insa in mod uzual nu se fac studii de piata inainte de a te lansa intr-o afacere si mult prea multi antreprenori inunda piata cu produse si servicii pe care nu le-a cerut nimeni si apoi se zbat sa vanda aceste produse/servicii prin metode de marketing agresiv ca sa le vare pe gat consumatorilor.
Ce poti face ca sa devii un consumator liber:
1.Sa alegi sa cumperi mai putin si mai de calitate dar sa nu fie extrem de scump ci sa aiba un raport calitate/pret decent.
2.Sa citesti ambalajele produselor , recenzii legate de anumite servicii, informatii din mai multe surse despre ceea ce vrei sa cumperi. Unii vor zice ca nu au timp pentru asa ceva tocmai pentru ca isi consuma timpul ca sa faca bani sa cumpere toate porcariile, iesi din acest cerc vicios si analizeaza foarte bine inainte sa cumperi orice.
3.Sa tii o evidenta a cheltuielilior ca sa stii si tu pe ce ai dat banii in ultima luna si sa vezi oare chiar aveai nevoie de toate acele produse si unde iti poti eficientiza cheltuielile in acord cu adevarate tale nevoi.
4.Sa nu cazi prada unor reclame subliminale gen asocierea de bauturi alcoolice cu sportul sau cu femei frumoase, asocierea unui supliment nutritiv cu un medic, asocierea produselor pentru casa si gradina cu copiii si multe alte trucuri menite sa te faca sa cumperi rapid si pe baza unui impuls emotional de moment si nu pe o analiza logica. Insa asta inseamna sa iti dezvolti inteligenta emotionala ca sa intelegi ratiunea emotiilor tale si astfel sa eviti sa fii manipulat emotional.
5.Fa o lista de cumparaturi si un buget inainte ca sa stabilesti cu mare atentie ce iti trebuie si cat iti permiti sa dai pe acestea. Astfel nu vei mai cumpara alte chestii care te atrag pe moment si vei avea un control mai mare asupra evidentei cumparaturilor.
LESS IS MORE – REDUCEREA CONSUMULUI SI CRESTEREA CALITATII PRODUSELOR SI SERVICIILORCu cat consumatorul este mai atent si mai analitic cu ceea ce cumpara cu atat calitatea si raportul calitate/pret al produselor si serviciilor creste si nivelul de trai si de multumire al consumatorului creste. Oricat de neplacut ar suna pentru unii nivelul de informare si educatie este direct proportional cu modul inteligent de a face cumparaturi.
Problema cu educatia se rasfrange si asupra economiei, daca educatia lasa de dorit atunci si economia lasa de dorit si in mare parte este o economie junk.
Este disgratios sa privesti aceasta realitate imorala si foarte neplacut sa fii partas la ea daca incerci sa vinzi fortat orice, oricum si oricui. Din propria experienta in vanzari si din a altora care mi-au povestit trag concluzia ca in general se folosesc tehnici agresive de vanzare pentru ca altfel nu merge, adica prea putini ar cumpara si astfel multi oameni de vanzari si multe companii ar trebui sa se reprofileze pe ceea ce are cu adevarat nevoie consumatorul si nu pe ceea ce vor ei sa vanda.
Alege sa nu arunci cu banii tai pe lucruri care nu te ajuta, nu au grija de sanatatea ta si te impiedica sa evoluezi personal si profesional.
Stiti cati bani am dat eu in ultima luna pe : tigari, alcool, cafea, dulciuri, sucuri, pizza, shaorma, hamburgeri/chessburgeri, masina/benzina/motorina, bijuterii, biserica/religie? Raspunsul este suma infima de 5 lei pentru ca tot ce am enumerat mai sus nu are absolut nici o valoare pentru mine.
Stiti cat am dat eu in ultimul an pe : haine, telefoane, gadgeturi, decoratiuni casa, concedii banale la mare sau la munte? Nu mai mult de 5% din totalul meu de cheltuieli, va spun sigur ca doar mi-am facut calculul.
Ghidul minimalist despre managementul finantelor personale este acum disponibil online in format pdf.
https://traiesteminimalist.com/managementul-finantelor-personale-ghid-minimalist/
PRET = 40 LEI
CUPRINS – 50 pagini
BONUS – tabelul Excel gata pregatit cu formule presetate pentru a va contabiliza finantele personale.
O fi bine, o fi rau, fiecare considera ce vrea, eu va pot spune cu certitudine ca pentru mine a fost grozav sa fac aceste alegeri de cheltuire a banilor mei care sa fie in acord cu valorile mele in viata.
Sunt cu totul alte lucruri care sunt importante pentru mine pentru ca am o scara de valori foarte diferita de a majoritatii, daca vreti sa aflati mai multe detalii nu ezitati sa ma contactati aici : https://traiesteminimalist.com/contact/
NU MAI ARUNCA BANII TAI LA GUNOI!
TRAIESTE MINIMALIST – ALEGEREA ITI APARTINE!
Multumesc pentru interes!