Gandeste liber

REALITATI SI PREJUDECATI LEGATE DE PERSOANELE MATERIALISTE

50.Traieste minimalist - Prejudecati si realitati legate de persoanele materialiste - 27.08.2018

PREJUDECATI SI REALITATI LEGATE DE PERSOANELE MATERIALISTE

PERSOANELE MATERIALISTE SUNT DEOPOTRIVA FEMEI SI BARBATI.

UN MINIMALIST NU ESTE MATERIALIST CI ESTE OPUSUL ACESTUIA.

Materialismul in sensul larg cunoscut de populatie se refera la persoanele care au un interes exagerat asupra aspectelor materiale dar nu este prea este bine explicat in DEX insa este descris oriunde in presa ca fiind acele tendinte ale oamenilor de a pune mare pret pe statutul financiar.

Persoanele materialiste sunt deopotriva femei si barbati, atat din perspectiva in care ofera cat si din perspectiva in care primesc avantajele materiale cu care se mandresc pentru ca le satisface ego-ul si considera aspectele materiale principalele atuuri in relatiile sociale : atat de cuplu cat si de business. Exemplele merg de la cucerirea unei femei prin plata unei cine la un restaurant sau a unor excursii in strainatate(in cazul unei potentiale relatii de cuplu) si pana la afisarea intr-o masina si costum de lux la o intalnire de afaceri cu un potential colaborator.

Ambele exemple ii caraterizeaza ca persoane materialiste atat pe cei care ofera/expun excesiv bunuri materiale cat si pe cei care le primesc/admira, toate cu scopul de a inlesni anumite relatii socio-economice. Cu alte cuvinte persoanele materialiste se invart in jurul banilor si a statutului social bazat pe posesiunea de bunuri materiale, in special cele de lux. Aceste aspecte primeaza pentru ei in fata unor aspecte precum caracterul, inteligenta, umorul care pot aduce calitate unei relatii fie ea de cuplu, prietenie sau de business.

Un minimalist este opusul unui materialist in sensul ca minimalismul pune accent pe lucrurile de baza si mai mult pe calitatea oamenilor si a experientelor decat pe bani si posesiuni materiale, acestea din urma sunt doar mici unelte pentru atingerea obiectivului principal in viata, fericirea.

Principala diferenta dintre un minimalist si un materialist este ca un minimalist va folosi banii pentru lucrurile cu adevarat importante iar materialistii vor folosi banii predominant pentru aparente si statut social. De exemplu un minimalist nu va simti nevoia sa se afiseze la bordul unei masini de lux pentru a cauta acceptarea sociala si admiratia dar ar putea folosi banii pentru a practica un sport de care este pasionat sau pentru a cumpara mancare de calitate fiindca pretuieste sanatatea sa. Asadar un minimalist nu este un om sarac care moare de foame sau fara un acoperis deasupra capului ci este un om de calitate care pune accent pe calitate si nu pe aparente si risipa.

Legat de prejudecata ca toate femeile sunt materialiste aceasta intra la pachet si cu afirmatia ca toti barbatii sunt materialisti, pentru ca daca nu ar exista barbati care sa plateasca  diverse avantaje doamnelor catalogate materialiste atunci acestea ar trebui sa si le plateasca singure. Deci pornind de la aceasta prejudecata ajungem de fapt la concluzia reala si anume ca : lumea in care traim este una predominant materialista si atunci majoritatea oamenilor, barbati si femei deopotriva sunt materialisti iar singura diferenta in acest aranjament este ca unii platesc iar altii se lasa cumparati.

Materialismul este practic cultul banului si multi oameni alearga disperati ca niste hamsteri  pe rotita visului capitalist de imbogatire, acela de a deveni milionar sau chiar miliardar, aceasta fiind masura succesului  in viata dar care este de fapt o iluzie si nu asigura fericirea.

Pentru o descriere mai detaliata a persoanelor materialiste iata cateva exemple reprezentative:

Cineva care aspira sa devina milionar/miliardar este materialist.

Cineva care cumpara un produs pentru a arata lumii ca are asa ceva si nu pentru calitatea produsului in sine este materialist.

Cineva care sparge/cheltuie banii doar pentru a arata ca o poate face este materialist.

Cineva care conduce o masina si se simte mandru de asta este materialist.

Cineva care intreaba ce masina conduci este materialist.

Cineva care vrea vila cu piscina fiindca a vazut la altii este materialist.

Cineva care poarta bijuterii(cu exceptia verighetei) este materialist.

Cineva care poarta ceas nu pentru a sti cat este ora este materialist.

Cineva care alege un produs scump doar pentru un brand si nu pentru calitatea produsului este materialist.

Cineva care accepta avantaje materiale pentru a intra intr-o relatie de cuplu este materialist/-a.

Cineva care plateste consumatia unei femei pentru a o impresiona/cuceri este materialist si implicit femeia care accepta sau chiar cere acest lucru este materialista.

CINEVA CARE NU SE REGASESTE IN DESCRIERILE ENUMERATE MAI SUS TRAIESTE MINIMALIST.

FIECARE E LIBER SA ALEAGA!

 

1 gând despre „REALITATI SI PREJUDECATI LEGATE DE PERSOANELE MATERIALISTE”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.