Consumerism si risipa

SUPERFICIALITATEA – TRECI PRIN VIATA CA “GASCA PRIN APA”

25.Minimalist in Romania - Superficialitatea - treci prin viata ca gasca prin apa - 22.03.2018

NU STII CINE ESTI SI PE CE LUME TRAIESTI.

TE COMPLACI IN PROPRIA IGNORANTA SI INDOLENTA.

TE OPUI SCHIMBARII SI EVOLUTIEI – PORTI OCHELARI DE CAL.

Sa tratezi viata superficial nu inseamna doar ca te distrezi si nu faci nimic serios in viata, inseamna ca nu analizezi mai profund, logic si pragmatic tot ce te inconjoara. Acest fenomen se observa chiar si in modul in care oamenii navigheaza online : nu cauta ceva anume dar le sar in ochi titluri bombastice special concepute ca sa-i ademeneasca. Esti victima propriilor prejudecati si traiesti intr-o realitate paranoica alternativa.

Lumea nu mai are rabdare sa isi dozeze atentia si e intr-o continua viteza catre ceea ce urmeaza si uita sa  mai traiasca prezentul. Aceasta perceptie pdeudo-constienta a realitatii, derulata pe repede-inainte si fara analize serioase face ca oamenii sa simta ca a mai trecut un an si nu au facut mare lucru, tocmai pentru ca nu traiesc viata constient ci mare parte a comportamentului lor este reflex, subconstient.

Daca vreti sa va dezvoltati constiinta de sine atunci nu mai trebuie sa traiti viata superficial ci analizand atent cine sunteti, ce simtiti si ce vreti de la viata. Altfel treceti prin viata ca “gasca prin apa” adica degeaba si la final nu ati inteles nimic din aceasta experienta unica si extrem de valoroasa numita viata constienta.

Sensul vietii nu se rezuma doar la supravietuire si perpetuare a speciei, acesta este doar un instinct bazal al vietii iar pentru niste fiinte inteligente ca noi viata nu se rezuma doar la atata lucru. Orice animal lupta sa supravietuiasca si din instinct se inmulteste, deci daca tot ce faci e sa traiesti  si eventual sa faci copii atunci nu ai realizat nimic mai deosebit decat ceea ce face si o simpla bacterie : traieste, supravietuieste si se inmulteste – nimic mai mult, suntem deja peste 7 miliarde de oameni , nu se pune problema de extinctie a speciei, ba din contra suntem multi si degeaba. Cu siguranta nu asta inseamna sa traiesti minimalist ci mult mai mult.

Insa daca vrei sa faci mai mult in viata atunci iti folosesti inteligenta si constiinta de sine pentru a evolua nivelul de interactiune cu ceilalti oameni si cu intreaga natura, cauti explicatii rationale si traiesti viata ca un om de stiinta care dobandeste cunoastere si te specializezi pe talentele care iti sunt la indemana din profilul tau genetic si creezi arta si inovatie pentru a exprima si a dezvolta emotiile.

CAUTA SENSUL VIETII CONSTIENTE SI VALORIFICA-TI TALENTELE!

NU TE LIMITA LA O EXISTENTA MONOTONA DAR AGITATA, TRASA LA XEROX.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.