Managementul banilor

MANAGEMENTUL BANILOR – NU PIERDE CONTROLUL ASUPRA LOR

21.Minimalist in Romania - Managementul banilor - 08.03.2018

EVIDENTA CHELTUIELILOR SI A VENITURILOR ESTE BAZA DE CALCUL.

OPTIMIZAREA CHELTUIELILOR PENTRU CRESTEREA PROFITULUI = ECONOMISIRE.

Nu putem vorbi despre managementul banilor daca nu tinem evidenta lor, acesta este primul lucru de facut, poate fi un simplu tabel in Excel sau diverse aplicatii online disponibile pentru desktop, telefon sau tableta. Daca nu stii pe ce se duc banii nici nu ai cum sa faci calcule pentru a vedea cum poti face mai multe lucruri cu aceeasi suma , adica sa iti optimezezi cheltuielile.

Daca iti este prea greu sa faci acest lucru, atunci iti dau eu cateva ponturi despre cum o poti face mai usor dar daca chiar nu vrei fiindca iti este prea lene atunci nu te pot ajuta. Prin urmare, pentru cei interesati sa isi puna ordine in bugetul personal iata cateva sfaturi practice:

1.Nu arunca bonurile – le strangi undeva si le introduci in tabel cand ai timp sau le poti adauga in tabel imediat dupa ce faci cumparaturile, depinde cum iti organizezi tu timpul. Pe bonuri gasesti toate informatiile necesare, la virgula, pentru a tine evidenta cheltuielilor tale. Iar ca bonus daca vrei, poti participa la loteria bonurilor dar nu e asta marele castig al tau ci faptul ca tii evidenta banilor tai.

2.Cere bon fiscal – daca nu primesti bon fiscal trebuie sa tii minte exact pe ce ai dat banii sau sa notezi imediat pe telefon altfel uiti si nu mai stii exact; in plus daca ne plangem ca este coruptie in tara atunci dam dovada de ipocrizie cand noi incurajam mica evaziune fiscala fiindca nu cerem bonul fiscal.

3.Adauga formule de calcul si pastreaza un tabel standard – daca nu folosesti o aplicatie care are aceste lucruri presetate  si vrei tu sa iti faci lista de la zero in Excel  fa-o cat mai simplu si clar, daca nu te pricepi iti trimit eu una, ulterior nu ai de facut decat sa introduci cifrele de pe bon.

4.Analiza statistica care sa iti aduca optimizarea cheltuielilor – aceasta este partea cea mai dificila pentru ca multi nu sunt asa de buni la lucrul cu cifrele si le este greu sa observe tipare si trenduri si prin urmare interpretarea corecta a unui evidente de cheltuieli poate reprezenta o provocare.

coperta ghid minimalist finante personale

Ghidul minimalist despre managementul finantelor personale este acum disponibil online in format pdf.

https://traiesteminimalist.com/managementul-finantelor-personale-ghid-minimalist/

PRET = 40 LEI

CUPRINS – 50 pagini

BONUS – tabelul Excel gata pregatit cu formule presetate pentru a va contabiliza finantele personale.

Pentru chestii de finete voi face o postare separata, lucrul care nu este atat de greu de observat sunt cheltuielile cele mai mari, pe aceste trebuie sa le identificati si sa vedeti in ce masura le puteti reduce fara insa sa pierdeti din nivelul de trai adica nivelul de confort.

Exemple : poti renunta la tigari dar nu poti renunta la mancare; nu merita sa renunti la o mancare de calitate care este mai scumpa dar o poti lua mai ieftin de la magazinul vecin, nu are rost sa economisesti cativa lei ca sa cumperi apa de la un hipermarket departat de tine in loc sa o cumperi de la doi pasi de langa scare de bloc, etc.

Evident ca dupa ce reusesti acest  lucru te poti gandi si la o afacere, in sensul ca ai experimentat un buget, o evidenta a cheltuielilor si esti capabil sa manageriezi o suma de bani, mai mica sau mare. Insa multi asa zisi afaceristi nu au facut acest lucru niciodata in viata lor, “isi prind urechile” in actele contabile si habar nu au ce se intampla cu banii din firma lor, au doar asa o idee in mare dar care este eronata cu multe procente daca ar “pune totul pe hartie”.

Printre alte lucruri de facut atunci cand abordezi un stil de viata minimalist, managementul banilor este unul dintre lucrurile de baza.

TINE BANII TAI SUB CONTROL – MANAGEMENT SI OPTIMIZARE.

2 gânduri despre „MANAGEMENTUL BANILOR – NU PIERDE CONTROLUL ASUPRA LOR”

  1. Am facut si eu treaba asta – gestiunea finantelor, vreo 2 ani. M-a ajutat la constientizare, sa-mi dau seama unde anume mi se duceau banii. Dupa o vreme, am inteles si nu a mai fost necesare. Dar e o idee foarte buna, cateva luni de tinut evidenta, merge.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.