Minimalism si esentialism

CE ESTE ESENTIALISMUL ?

20.Minimalist in Romania - Esentialismul - 05.03.2018

INSEAMNA ESENTA VIETII, REPREZINTA EFICIENTA.

MAI PUTIN SI DE VALOARE DECAT MULT SI PROST.

Esentialismul este cam totuna cu minimalismul ca trend-uri de dezvoltare personala, in sensul ca te concentrezi pe mai putine lucruri si aspecte care sunt cu adevarat importante pentru tine in viata.

Aceasta gandire este foarte benefica in ziua de astazi si devine una chiar necesara pentru a ne descurca eficient intr-o lume bombardata de informatii, de noi produse lansate in fiecare minut unde mereu e ceva de cumparat si cineva care doreste sa-ti acapareze timpul si atentia ta cu reclame si alte informatii.

2.Coaching minimalism si esentialism - 18.03.2022https://traiesteminimalist.com/coaching-in-minimalism-si-esentialism/

Astazi nu se mai pune problema de acces la informatie ci de cum sa ajungi cat mai repede la ceea ce te intereseaza si sa poti ignora restul, zgomotul de fond.

Asta inseamna ca trebuie sa ai un filtru de cautare foarte sofisticat pentru a restrange rapid aria de cautare.

Acest lucru se realizeaza tehnic prin anumiti algoritmi, google inca se straduieste sa optimizeze filtrele avansate de cautare insa primul filtru este cel uman si anume cum filtram noi utilizarea tehnologiei pentru a ne atinge niste scopuri foarte precise.

Evident deci ca trebuie sa avem niste scopuri foarte precise in viata, de aici porneste totul, pentru ca daca nu stii ce vrei de la viata, evident nu o sa stii nici ce o sa cauti si te vei pierde in oceanul de informatie care te bombardeaza din toate partile si iti vei pierde timpul si viata fara sa intelegi nimic si te vei simti pierdut. 

Poti lasa mici portite de explorare la intamplare pe taramul imaginatiei si astfel sa apara constant noi oportunitati de evolutie dar in mare cam trebuie sa stii care iti este rostul in lume.

Eu sper sa va gasiti directia si sa va bucurati din plin de sensul vietii, fiecare in felul sau si sa nu rataciti aiurea si sa traiti degeaba.

Tocmai de aceea eu am extras esentialul din viata mea si ma bucur zilnic de acest lucru iar restul e doar zgomot de fond, pur si simplu nu ma intereseaza.

Chiar si aceste articole le scurtez cat pot de mult pentru a fi un rezumat cat mai concis al celor mai importante idei ale mele.

TRAIESTE MINIMALIST – DESCOPERA ESENTA VIETII.

O LUME MAI BUNA INCEPE CU TINE!

2 gânduri despre „CE ESTE ESENTIALISMUL ?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.