Minimalism si esentialism

INTREAGA OMENIRE ESTE O MARE FAMILIE

18.Minimalist in Romania - Conceptul de familie extins - 27.02.2018

FII MAI BUN DACA VREI O LUME MAI BUNA, ALTFEL ESTI DOAR UN IPOCRIT.

CONCEPTUL DE FAMILIE EXTINS – OMENIREA ESTE O MARE FAMILIE.

Familia a fost celula de baza a societatii si a aparut ca prima forma de organizare sociala care este prezenta si la animale si este strans legata de procesul de reproducere.

Atat la animale cat si la oameni familia a pornit cu mama si copiii, uneori a ramas si tatal, alteori s-a dezvoltat mai mult, la nivelul unui clan si pentru nivelul de organizare tribala este ok dar noi traim intr-o societate globalizata si implicit si familia trebuie sa fieglobala adica mult mai mare decat mama, tata, copii, nepoti, unchi si bunici pentru ca asta e doar nivelul animalic al unei familii.

Prin urmare conceptul de familie trebuie dezvoltat pe straturi in functie de nivelul de relationare si importanta sociala al fiecarui strat:

Nivelul 1 : familia clasica si rudele apropiate;

Nivelul 2 : grupul de prieteni apropiati , nu cei de pe facebook;

Nivelul 3 : colectivul de la locul de munca;

Nivelul 4 : comunitatea unde locuiesti : vecinii din scara, bloc, din cartier;

Nivelul 5 : orasul;

Nivelul 6 : tara;

Nivelul 7: continentul;

Nivelul 8 : intreaga umanitate;

Ulterior mai pot urma si alte cateva straturi care duc relatia mai departe de specia umana si se doreste o integrare mai armonioasa in mediul natural si nu in ultimul rand cu intreg universul – metafizic.

Nivelul 9 : celelalte vietuitoare si ecosisteme la nivel general, chestii ecologice de care fug multi;

Nivelul 10 : universul ca entitate unica sau cum unii numesc dumnezeu , altii hiperconstiinta universului, altii sensul unic al existentei determinat de legilor universale ce guverneaza universul.

Dupa cum bine vedeti in societatea de astazi multi nu respecta nici macar primul nivel in totalitate si sunt in stare sa se ia la bataie cu fratii sau alte rude ca sa aiba ce da de mancare la copil sau pentru alte interese materiale mai perfide – asta nu e familie e legea junglei!

O parte din oameni totusi respecta primele 2 niveluri dar cand vine vorba de nivelul 3 totul e doar pe bani si pe interes, nu mai exista afaceri de familie sau colectiv de munca ca o mica familie.

De la nivelul 4 in sus deja un procent ingrijorator de mare nu mai da absolut nici o importanta si merg pe ideea : sa-mi fie bine mie si familiei, restul ce ne pasa! dar nu realizeaza ca in doar 10 oameni nu poti sa iti asiguri nici macar hrana ce sa mai zic de alte nevoi: energie pentru transport , tehnologie pentru a produce un calculator sau doar un ceas. Lumea e atat de inchisa la minte incat nu realizeaza ca familia clasica adica primul nivel nu mai e de mult timp stalpul societatii asa cum era in vremea triburilor africane unde familia si mica comunitate din trib asigura totul : hrana , adapost , lemne pt foc , unelte pentru gatit si vanat;

In ziua de astazi ca sa ne asiguram acest nivel de trai tehnologizat trebuie sa ne pese de toti chinezii care monteaza procesoare si de toti africanii care sapa in mine de aur pentru un inel de logodna, cu alte cuvinte trebuie sa functioneze intreaga societate globalizata pentru ca acest stil de viata sa fie posibil in continuare si atunci trebuie sa ne pese de toti.

Insa multi sunt atat de ipocriti si naivi si spun ca ei cred in Dumnezeu si au totusi o relatie cu divinitatea cand pana acolo mai au de trecut prin multe alte straturi de constientizare a relatiilor cu oamenii si mediul inconjurator.

TREZESTE-TE LA REALITATE, LUMEA NU SE REZUMA DOAR LA TINE SI LA FAMILIA TA!

Daca ti-a placut articolul atunci nu uita sa dai like la pagina de facebook : https://www.facebook.com/Minimalist.in.Romania/

Multumesc pentru feed-back!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.