Managementul timpului

3 SOLUTII SIMPLE, IEFTINE SI FOARTE EFICIENTE PENTRU REDUCEREA TRAFICULUI IN BUCURESTI

15.Minimalist in Romania - 3 solutii simple de reducere a traficului - 18.02.2018

1. Sa locuiesti cat mai aproape de locul de munca.

2. Cat mai multa lume sa foloseasca transportul in comun.

3. Nu toata lumea sa inceapa munca la aceeasi ora.

 

Iata si principale cauze ale aglomeratiei in trafic:

1. Locuiesti departe de locul de munca si trebuie sa traversezi orasul ca sa ajungi acolo.

2. Prea multi oameni merg la munca cu autoturismul si nu cu transportul in comun.

3. Incepi munca cam la aceeasi ora cu toti ceilalti locuitori din oras.

Sunt chestiuni elementare de logistica, identifici cauza si gasesti solutia elimand cauza, orice alte metode complexe si scumpe doar vor bandaja pentru scurt timp problema aglomeratiei in marile orase din toata lumea.

Va spun sigur, problema nu este tehnologica sau de infrastrutura, este una de mentalitate!

coperta ghid minimalist timpului

1. Sa locuiesti cat mai aproape de locul de munca – este cel mai important aspect care poate face o diferenta majora in reducerea traficului pentru ca ambuteiajele au loc in special dimineata si seara cand lumea pleaca catre munca si apoi catre casa.

Daca nu s-ar mai traversa orasul in drumul catre munca sau catre casa atunci nodurile centrale de trafic unde de obicei e cel mai aglomerat vor fi libere pentru ca vor fi tranzitate doar de cei care chiar trebuie sa treaca pe acolo pentru ca au intalniri de afaceri in zona respectiva.

Daca faci mai mult de 15-30 min pana la serviciu  trebuie sa te hotaresti ce e mai important pentru tine : locul actual de munca sau locuinta actuala? pentru ca va trebui sa renunti la una dintre ele daca vrei sa scapi de stresul in trafic si sa economisesti bani si timp deopotriva.

Ori cauti chirie mai aproape de jobul ideal pe care poate ca l-ai gasit, ori iti cauti un job ca oricarea altul mai aproape de locul unde locuiesti momentan si iti place foarte mult zona.

2. Cat mai multi oameni sa foloseasca transportul in comun pentru ca transportul in comun este cea mai eficienta forma de transport intr-un oras cu o densitate mare a populatiei.

O comparatie simpla care sa va dea de gandit: daca toti cei care merg acum cu transportul in comun ar merge cu masina proprie traficul s-ar bloca la propriu, iar daca toti cei care merg cu autoturismul ar merge cu transportul in comun atunci ar fi liber pe sosele ca intr-o zi de duminica dupa-amiaza(evident ar fi nevoie de o mai mare flota de autobuze, metrouri , etc sau de optimizarea programului de munca).

Maximul eficientei de transport al unui numar cat mai mare de oameni intr-un spatiu restrans este atins atunci cand intr-un oras se foloseste pentru deplasare doar transportul in comun si mersul pe jos. Asadar adio masina in oras, daca nu mai vrei aglomeratie si poluare!

3. Nu toata lumea sa inceapa munca de la ora 8-9 dimineata si sa termine pe la 17-18 – este un aspect foarte important care ar fluidiza traficul la orele de varf si ar imparti astfel traficul pe durata intregii zile;

Acest lucru ar imbunatati si alte aspecte ale vietii social-economice ale orasului pe care nu le detaliez aici pentru ca subiectul este traficul;

Modul ideal de lucru este in ture suprapuse de genul 8-15, 9-16, 10-17, 11-18 si 12-19 (7 ore de munca sunt mai mult decat suficiente, eficienta este cheia, decat mult si prost…).

Acest sistem este mai greu de implementat pentru firmele foarte mici unde exista un singur angajat pe post (insa aici se poate opta pentru flexibilitatea programului asociat nisei in care se activeaza), insa pentru celelalte se poate aplica cu mare succes. Oricare combinatii dintre aceste ture se pot implementa.

Aplicand aceste 3 solutii, va garantez ca nici macar nu ar trebui sa fie suplimentat parcul auto RATB sau numarul de metrouri pentru a face fata numarului de calatori, iar cei care vor merge cu autoturismul la munca vor fi doar cei care lucreaza pe centura sau in zone ale orasului foarte indepartate de orice gura de metrou sau statie RATB.

In timp se va dezvolta infrastructura Metrorex si RATB pentru a acoperi si aceste zone marginase. Acelasi lucru este valabil pentru orice alt oras mare din tara sau din lume.

RENUNTA LA MASINA!

SOLUTIA ESTE ATAT DE EVIDENTA!

ALEGEREA ITI APARTINE – TRAIESTE MINIMALIST

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.