Managementul banilor

PLAN DE PENSIE AVANSAT

11.Minimalist in Romania - Plan de pensie avansat - 06.02.2018

INVESTESTE IN SANATATEA TA.

INVESTESTE IN PREGATIREA PROFESIONALA.

NU EXAGERA CU MUNCA, MAI PUTINA SI MAI EFICIENTA.

NU TE PENSIONA DECAT PE CAZ DE BOALA.

1.Investeste in sanatatea ta pentru ca la batranete principalele probleme si cheltuieli sunt de natura medicala. Adopta un stil de viata sanatos, acesta e oricum primul pas in orice proces ce implica dezvoltare personala.

2.Investeste in pregatirea ta profesionala pentru a fi capabil de reconversie profesionala si sa poti lucra part-time sau ca mic antreprenor cand ajungi la batranate, asta pentru ca cea mai sigura forma de pensie este sa nu te pensionezi nicioadata.

3.Investeste intr-o afacere personala pe care sa o poti conduce si la batranete, nu ceva complicat si cu profituri mari ci ceva stabil si care iti place, suficient cat sa iti asigure traiul lejer ca mic antreprenor.

4.Nu exagera cu munca, daca esti dependent de munca esti workaholic, in plus iti dauneaza sanatatii sa muncesti pe branci de dimineata pana seara. Apoi la batranete o sa iti lingi ranile pentru ca toti anii de abuz asupra organismului din perioada activa isi vor arata coltii, nu uita ca principalele probleme la batranete sunt cele legate de sanatate iar munca in exces dauneaza sanatatii.

5.Nu te baza prea mult pe planurile clasice de pensii in care altcineva se ocupa de banii tai, fie statul fie o companie privata, cel mai responsabil pentru banii tai poti fii doar tu insuti pentru ca ai cel mai mare interes in acest sens.

6.Mareste treptat fondul de urgenta dar tine mereu banii separat in mai multe conturi si la mai multe banci, eventual si in valute diferite pentru a disipa orice risc. O rezerva de bani este utila oricand dar cu atat mai mult atunci cand esti in varsta.

coperta ghid minimalist finante personale

Ghidul minimalist despre managementul finantelor personale este acum disponibil online in format pdf.

https://traiesteminimalist.com/managementul-finantelor-personale-ghid-minimalist/

PRET = 40 LEI

CUPRINS – 50 pagini

BONUS – tabelul Excel gata pregatit cu formule presetate pentru a va contabiliza finantele personale.

 

Nicioadata nu e prea devreme sa te gandesti la planuri de pensie pentru ca banuiesc ca nimeni nu isi doreste sa moara inainte de varsta de pensionare asadar este o realitate dura ca majoritatea dintre noi vom ajunge acolo si doar cei care s-au pregatit din timp vor trece cu brio prin aceasta perioada.

Concluzie : Daca ai un loc de munca echilibrat si vii de placere atunci nu vei dori sa te pensionezi niciodata pentru ca retragerea brusca din orice forma de activitate nu este sanatoasa. Asadar dpdv medical e mai bine sa muncesti pana in ultima zi a vietii tale dar nu cate 8-10 ore pe zi ci moderat (si aici e loc pentru dezvoltarea unui alt subiect legat de numarul optim de ore de munca). Practic pensionarea ar trebui sa se faca doar pe caz de boala, altfel nu ai de ce sa nu poti sustine o munca mai lejera care sa fie potrivita cu varsta ta. Daca nu vrei sa te simti inutil si pe dinafara in societate atunci constant trebuie sa inveti ceva nou pentru a fi pregatit oricand de o reconversie profesionala si acest lucru iti asigura o minte sanatoasa la batranete si nu una ramolita din cauza iesirii bruste din activitate, a stresului unui munci neadecvate prestate pana atunci si a lipsei de provocari cognitive.

1 gând despre „PLAN DE PENSIE AVANSAT”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.